Először a tésztát készítjük el. Keverőtálba tesszük a puha vajat a cukorral, és kézi robotgéppel kihabosítjuk. Hozzáadjuk az egész tojást, és azzal is verjük pár percig.
Egy másik tálban összekeverjük a finomlisztet a gesztenyeliszttel, a sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a vajas keverékhez, és kézzel sima tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább 40 percre betesszük a hűtőszekrénybe.
Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A gesztenyekrémet villával összenyomkodjuk, és hozzákeverjük a puha vajat. A tejet és a rumot egy kis tálban összekeverjük, meglangyosítjuk, és fakanállal vagy szilikonspatulával hozzákeverjük a gesztenyéhez.
Ha lehűlt a tészta, enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Egy 5 cm átmérőjű kerek kiszúróval köröket szúrunk ki belőle. Minden második közepére teszünk egy-egy adag gesztenyekrémet (fél teáskanálnyi adagot). Rátesszük az üresen hagyott korongot, és alaposan összenyomkodjuk a széleket. Gesztenye alakúra (csepp alakúra) formázzuk a töltött tésztát. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben készre sütjük 20-25 perc alatt. Áttesszük rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Gőz felett megolvasztjuk az összevágott csokoládét, és ecsettel bekenjük vele a töltött kekszek csúcsát. Sütőpapíron hagyjuk dermedni.