Csokis-karamellás-mogyorós szelet

Megolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük. Átöntjük egy kis lábasba, és jól összemelegítjük. Belekeverjük a kakaóport is, azzal is átforrósítjuk a tűzhelyen. Levesszük, belekeverjük a sót és a vaníliaőrleményt. Egyesével belekeverjük a tojásokat, mindegyikkel jól összevegyítjük, az a cél, hogy a végén szép sima, fényes tésztát kapjunk. Belekeverjük a csokis masszába a lisztet és a durvára vágott mogyorót. Sütőpapírral kibélelünk egy kis tepsit, beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a karamellt. A cukrot egy nagy serpenyőben karamellizáljuk. Lentebb vesszük a hőfokot, hozzáadjuk a felforrósított tejszínt, és addig kevergetjük, míg szép sima krémet nem kapunk (először össze fog ugrani a karamell a tejszíntől, de főzés közben szépen el fog olvadni). Ha már teljesen sima a tejszínes karamell, akkor mehet hozzá a vaj, ezzel is összeolvasztjuk. Végül levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a sópelyhet meg a vaníliaőrleményt. Átöntjük egy tálba, és hagyjuk kicsit hűlni.

A megsült brownie-t is hagyjuk kissé kihűlni, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a karamellszószt. Hagyjuk teljesen kihűlni, míg a karamell meg nem szilárdul. Ekkor a sütőpapírral együtt átemeljük egy deszkára, és hosszúkás szeletekre felvágjuk.

A bevonathoz az étcsokoládé kétharmadát gőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a maradék apróra vágott étcsokoládét, addig keverjük, míg az összes csoki el nem olvad.

A karamellás brownieszeletek tetejét és oldalát megmártjuk az olvasztott csokiban. Rácsra vagy sütőpapírra sorakoztatjuk. Még a csokoládébevonat megdermedése előtt megszórjuk durvára vágott sós mogyoróval.

Tejszínes csokis süti

kaloria - CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink