Forrás: Csonka Ilona

Csokis mogyorókrémes kifli eperrel

A fagyos vajat aprítógépben összemorzsásítjuk a cukorral, sóval elkevert liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval (az élesztőt nem kell felfuttatni). Kifejezetten ragacsos, nehezen kezelhető lesz a tészta. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

Másnap erősen lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk, és egy pizzavágó vagy egy éles kés segítségével hosszú háromszögekre vágjuk. Mindegyiket megkenjük vastagon a csokoládés mogyorókrémmel, megszórjuk összevágott eperrel. Feltekerjük. Átrakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Még forrón porcukorral megszórjuk.

 

Epres-rebarbarás-spárgás torta leveles tésztából

Epres torony mentával

Epres napkalács

 

kaloria 350 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink