Csokis-mogyorós csiga

 

Az állványos robotgép táljába szórjuk az élesztőt és egy csipet barna cukrot, öntünk rá egy deci meglangyosított tejet, és hagyjuk felfutni.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a burgonyapehellyel, a maradék barna cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Hozzáadjuk a felhabosodott élesztőhöz. Ráöntjük a maradék langyos tejet, hozzátesszük a két evőkanál puha vajat. Közepes fokozaton 6-8 percig dagasztjuk. Ha már elválik az edény falától, akkor lefedjük, és egy óra alatt a duplájára dagasztjuk.

Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Gőz felett összeolvasztjuk az apróra vágott csokit 35 g vajjal. Hozzákeverjük a kakaóport, a barna cukrot, a csipet sót. Végül beledolgozunk egy evőkanál puha vajat is.

Enyhén lisztezett deszkán 25 × 24 centis téglalappá nyújtjuk a tésztát. Megkenjük a csokis krémmel, egyenletesen megszórjuk az apróra vágott mogyoróval. Feltekerjük, majd 12 csigára felvágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kész, rácson kihűtjük.

A mázhoz robotgéppel összekeverjük a vajat a tejjel, a vaníliaőrleménnyel, a mézzel. Apránként belekeverjük a porcukrot is, végül beleforgatjuk a durvára vágott mogyorót. Ezzel a mázzal csorgatjuk meg a langyos tekercsek tetejét.

Málnás-pisztáciás tekercs

kaloria - CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink