Forrás: Csonka Ilona

Csokis-mogyorós sütőtökkocka

Egy tálban összekeverjük a sütőport a liszttel, a cukorral, a sóval, a fűszerekkel és a durvára tört vagy vágott mogyoróval. Egy másik tálban összekeverjük az áttört sütőtököt a tejszínnel, az egész tojásokkal és a puha vajjal. Fakanállal összevegyítjük a két tál tartalmát. Kivajazunk és liszttel meghintünk egy kis tepsit, belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. Csakúgy, mint a legtöbb kevert süteményt, ezt sem szabad kiszárítani, tűpróbával érdemes ellenőrizni már a 15. percnél.

Ha készen van, kivesszük a sütőből, tepsistől egy rácsra állítjuk, és hagyjuk kihűlni. Egy kis lábasban felmelegítjük a tejszínt körülbelül 50 fokosra, és több adagban belekeverjük a lereszelt vagy nagyon apróra felvágott étcsokit. Kevergetve felolvasztjuk, és a sütemény tetejére öntjük. Apró, színes cukorkákkal is díszíthetjük. Kockára vágva tálaljuk.

TRÜKK

Ha még nincs otthon mézeskalácsfűszerünk, akkor tegyünk a tésztához őrölt fahéjat, szerecsendiót, kardamomot és szegfűszeget. Természetesen egy kis vanília sem ront rajta.

Sütőtökös pite erdei gyümölccsel

Sütőtökös kenyér dióval és mandulával

kaloria 220 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink