Csokis-málnás muffin
Egy tálban összekeverjük a gluténmentes lisztet a sütőporral, a kakaóval, a szódabikarbónával és
a csipetnyi sóval. Egy másikban pedig habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat,s jól összedolgozzuk. A két tál tartalmát egyesítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a durvára tört étcsokoládét és a málnaszemeket. Kis papírokkal kibéleljük a muffinsütő mélyedéseit, és két evőkanál segítségével kétharmad részig megtöltjük őket a masszával. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt sülnek meg. Rácsra állítva hagyjuk teljesen kihűlni.
Málnahab
A habhoz a málnát kevés vízzel és a cukorral felfőzzük, majd szitán áttörjük, hogy a magoktól megszabadítsuk. A kapott málnavelőt forralással besűrítjük, majd feloldjuk benne az előzetesen beáztatott zselatint. Kemény habot verünk a tejszínből, hozzákeverjük a hűlt zselatinos málnavelőt, s habzsákból a muffinok tetejére nyomjuk.