A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat összekeverjük a keményítővel, 2 evőkanál porcukorral, 2 evőkanál keményítővel, és gőz felett besűrítjük. Belekeverjük a nagyon apróra vágott csokit, összeolvasztjuk. Végül kis fahéjjal ízesítjük.
Az almáknak kiszedjük felülről a csutkáját, és kitágítjuk az üreget. Kivajazunk egy sütőtálat, beleállítjuk a kivájt gyümölcsöt. Mindegyikbe bőkezűen kanalazunk a csokoládékrémből. Betoljuk 180 fokra felmelegített sütőbe. Körülbelül tíz percig elősütjük, addig a tojásfehérjéknek lemérjük a térfogatát. Kimérünk ugyanakkora térfogatú kristálycukrot. A fehérjéket elektromos habverővel elkezdjük habbá verni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Addig verjük, míg szép fényes, kemény habunk nem lesz. Az elősütött almák tetejére halmozzuk. Visszatoljuk a sütőbe, csökkentjük a hőfokot 160 fokra, és addig sütjük, míg a hab szép rózsaszínre nem pirul.