Sült alma fahéjas-kardamomos habbal

Meghámozzuk az almát, kiszedjük a csutkát. Húsát kockára vágjuk. Kivajazott tepsibe rakjuk. Megszórjuk barna cukorral és fahéjjal, ha maradt egy kis vaj, rámorzsoljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Utána hagyjuk teljesen kihűlni. A hideg almakockákat poharakba adagoljuk. A felnőttek adagját meglocsoljuk egy kis konyakkal.

Kemény habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral. A mascarponét egy másik tálban kihabosítjuk az őrölt fahéjjal és kardamommal, végül a két habot összevegyítjük. Sima csőrű habzsákba töltjük, és rányomjuk a konyakos alma tetejére. Végül cukorgyöngyökkel díszítjük.

 

Szegfűszeges sültalma-leves

 

kaloria 290 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.