Csokoládé mousse erdei gyümölccsel

Ostyakagyló

A vajat felmelegítjük, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét, majd a lisztet is. Vékonyan olajozott tepsire körülbelül 10 cm átmérőjű lapokat kenünk, és 230°C-on megsütjük, amíg a széle barnás színű nem lesz. Utána tálkában kagyló alakúra formázzuk.

Mousse

A mousse-hoz a cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A vízgőzön felolvasztott csokoládéval összekeverjük, a felvert tejszínhabbal lazítjuk, majd hozzáadjuk a tojások felvert habját is. A csokoládé mousse-hoz hozzáadjuk a kávét, hűtőszekrényben hűtjük, majd gombócokat formázunk belőle.

Erdeigyümölcs-mártás

Az erdeigyümölcs-mártás lábasban a 2 dl vizet a gyümölcscsel és a cukorral felfőzzük, majd a keményítővel besűrítjük, utána a képen látható módon tálaljuk.

kaloria 340 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink