Csokoládékrém szilvaraguval

Csokoládékrém

A kakaóport, az étcsokoládét, a cukrot és a vaníliás cukrot 3 dl tejszínnel vízgőz felett egyneművé keverjük. Ha kihűlt, habbá vert tejszínnel lazítjuk és kevés tört keksszel elkeverjük. A desszertes tálkák aljára darált kekszet szórunk, beleöntjük a csokoládékrémet, a tetejét is megszórjuk darált keksszel, azután tálalásig a hűtőbe tesszük.
A csokoládékrémet a szilvaraguval tálaljuk, citromfűvel
díszítjük.

Szilvaragu

A gyümölcsraguhoz a kristálycukrot karamellizáljuk, vörösbort adunk hozzá, és pár percig – amíg az alkohol elpárolog belőle – kevergetve főzzük. Felöntjük
narancslével, reszelünk hozzá narancshéjat, és beforraljuk. Ha hígnak találnánk, kevés keményítővel sűrítjük. Rádobjuk a megmosott szilvát, és még egyet forralunk rajta.

kaloria 370 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink