Csokoládékrém
A kakaóport, az étcsokoládét, a cukrot és a vaníliás cukrot 3 dl tejszínnel vízgőz felett egyneművé keverjük. Ha kihűlt, habbá vert tejszínnel lazítjuk és kevés tört keksszel elkeverjük. A desszertes tálkák aljára darált kekszet szórunk, beleöntjük a csokoládékrémet, a tetejét is megszórjuk darált keksszel, azután tálalásig a hűtőbe tesszük.
A csokoládékrémet a szilvaraguval tálaljuk, citromfűvel
díszítjük.
Szilvaragu
A gyümölcsraguhoz a kristálycukrot karamellizáljuk, vörösbort adunk hozzá, és pár percig – amíg az alkohol elpárolog belőle – kevergetve főzzük. Felöntjük
narancslével, reszelünk hozzá narancshéjat, és beforraljuk. Ha hígnak találnánk, kevés keményítővel sűrítjük. Rádobjuk a megmosott szilvát, és még egyet forralunk rajta.