Csokoládés alagút bogyós gyümölcsökkel

Csokoládés alagút bogyós gyümölcsökkel

A gyümölcsöt leöblítjük, lecsepegtetjük, 20 dkg-ot pürévé törünk a porcukorral. A tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral. Kevergetve hozzáadjuk a felolvasztott vajat, majd a liszttel elvegyített őrölt mandulát és a sütőport.
Ezután a tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a gyümölcspürét, a maradék gyümölcsöt meg a citromlét. A masszát egy vajjal kikent hosszúkás formába simítjuk.
A maradék tésztába belekeverünk 10 dkg reszelt csokoládét, és azt is a formába töltjük. Villával márványos
mintát húzunk a kétféle masszába, majd a süteményt 160 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük. A formából rácsra borítjuk, és hagyjuk kicsit hűlni. A tetejét megkenjük felmelegített ribizlizselével. Tálalás előtt a maradék csokoládéból készült forgácsokkal díszítjük.

kaloria 440 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.