Csokoládés krémsajtos epertorta

AZ EPERTORTA TÉSZTÁJÁHOZ:

A tésztához két tálat készítünk elő. Az egyikben összekeverjük a nedves alapanyagokat: a joghurtot az olajjal, a két egész tojással meg a tejszínnel, a pici meleg vízben feloldott kávéval. A másikban pedig a lisztet a kakaóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral meg a sóval. Fakanállal összekeverjük a két tál tartalmát. Négy kört szabunk sütőpapírból a tortaforma aljába. Mérleg segítségével négyfelé osztjuk a kakaós masszát, és egymás után megsütjük, majd rácson kihűtjük a lapokat.

A KRÉMHEZ:

Habosra keverjük a krémhez a krémsajtot a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével.

A TETEJÉRE:

Habot verünk a tejszínből. Habosra keverjük a puha vajat is, végül mindezt összekeverjük az eperlekvárral. Összeállítás: tortatálra tesszük az alsó lapot, rákenjük az epres krém ötödét, és így folytatjuk a tetejéig. A maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát is. Végül tejszínnel összeolvasztott csokival leöntjük, kirakjuk a tetejét eperrel, és kis mentalevelekkel díszítjük.

kaloria 400 CAL
ido 98 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.