Csokoládés-barackos kalács

Csokoládés-barackos kalács

Az átszitált liszt közepére mélyedést nyomunk. A tejet egy kávéskanál cukorral meglangyosítjuk, feloldjuk benne az élesztőt, és a mélyedésbe öntjük.
Konyharuhával letakarva, langyos helyen 15 percig kelesztjük.
Ezután az egészet összedolgozzuk a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, az olvasztott vajjal meg a sóval, meggyúrjuk, megdagasztjuk, majd ismét letakarjuk,
és a duplájára kelesztjük.
Közben a tojást szétválasztjuk, és a sárgáját elkeverjük a tejszínnel. A csokoládét felaprítjuk, az aszalt barackot apró kockákra vágjuk. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán körülbelül 40 × 50 cm-es lappá kinyújtjuk. Megkenjük tojásfehérjével, rászórjuk a csokoládét, a sárgabarackot meg a mandulát, kissé bele is nyomkodjuk. A tésztát a hosszanti oldalánál fogva föltekerjük. A tekercset – a végétől 5 cm-re kezdve – hosszában félbevágjuk, majd a két csíkot összesodorjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, és újabb 15 percig kelesztjük. Megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 35 percig sütjük.

kaloria 360 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink