Forrás: Vidék íze

Csomboros bableves húsos krumpligombóccal

Egy éjszakára beáztatjuk a száraz babot.

Megmossuk a füstölt húst, és bő vízben megfőzzük. Kiszedjük a húst, félrerakjuk.

A levébe átrakjuk a leszűrt babot, a megtisztított, nagyobb darabokra vágott leveszöldségeket, a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát. Ha kell, sózzuk, majd puhára főzzük.

Közben megfőzzük a krumplit. Még forrón áttörjük.

Felaprítjuk a füstölt húst, és összekeverjük a hidegre hűlt burgonyával, egy egész tojással, az összeaprított petrezselyem zöldjével. Annyi lisztet gyúrunk hozzá, hogy jól kezelhető legyen a massza. Ha kell, kis sót is adunk hozzá. Diónyi gombócokat gyúrunk belőle.

Sós vizet forralunk egy fazékban, és kis lángon kifőzzük benne a levesbetétet – körülbelül tíz perc alatt főnek át.

A zsiradékon megpirítunk két csapott evőkanál lisztet, rádobjuk a zúzott fokhagymát és az összevágott csombort. Picit összepirítjuk, lehúzzuk a tűzről, elkeverünk benne egy kis őrölt pirospaprikát, majd a rántással besűrítjük a levest. A gombócokat csak közvetlenül a tálalás előtt rakjuk bele.

kaloria 320 CAL
ido 660 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink