Forrás: Pásztor Tünde

Csomboros libacombok feles zöldborsóval

Bedörzsöljük a combokat a sóval meg a csomborral. Egy megfelelő méretű tepsibe pakoljuk a fűszerezett libadarabokat, öntünk alá 1-1,5 dl vizet. Alufóliával lefedjük, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Másfél-két órán át sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, és 180 fokra emelt hőmérsékleten saját zsírjában megpirítjuk.

Amíg sül a libacomb, van idő elkészíteni a köretet. Megmossuk a feles zöldborsót. Fazékba tesszük, öntünk rá bőven vizet. Fűszerként mellé tesszük a babérleveleket, a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, a két gerezd fokhagymát, a három darab szegfűborsot. Szórunk bele kevés sót, majd fedő alatt puhára főzzük.

Ha kész, leszűrjük. Finomra vágjuk a lila hagymákat, és megfuttatjuk a fél deci olajon. Összekeverjük a leszűrt borsóval, s ezt kínáljuk köretként a ropogós libacombok mellé.

kaloria 560 CAL
ido 200 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.