Csopaki paraszttekercs
Minden hússzeletet (egyenként 18 dkg-os) éles késsel
úgy vágunk két vékonyabb szeletre, hogy a vége egyben
maradjon, így a felső részt kinyithatjuk, s majd töltés után
újra visszahajthatjuk. A felkockázott mangalicaszalonnán
megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd ezen dinszteljük a korábban beáztatott gombát. A hússzeleteket
óvatosan kiverjük, sózzuk, és a közepükbe halmozzuk a
szalonnadarabokat, a hagymát, a gombát meg a reszelt
füstölt sajtot. A töltött húst összegöngyöljük, és körbetekerjük papírvékony mangalicasonka-szeletekkel. Külön-külön türelmesen alufóliába csomagoljuk, hogy ne folyjon ki a leve, majd bő, 180-200 Celsius-fokos olajban 15-20 percig sütjük.
Babos káposzta
A körethez a hagymát lepirítjuk a kolozsvári húsos szalonnával, ráterítjük az előáztatott tarka babot és az átmosott savanyú káposztát, majd felöntjük a húslével. Ízlés szerint fűszerezzük, és időnként megkeverve megpároljuk.