Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes többi hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát egy munkalapon. Ezután átlátszó fóliába csomagoljuk, és 10-15 percre betesszük a hűtőszekrénybe.
A tésztát vékonyan lisztezett munkafelületen körülbelül 3 mm vastagra nyújtjuk, majd pizzavágóval rombuszokra vágjuk, és mindegyik közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. A négyszögek egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró, 170 fokos olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint, hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak. Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
A kisült fánkokat papírtörlővel fedett tálcára szedjük, és még melegen alaposan megszórjuk porcukorral. Cukrozás közben forgatjuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.