Forrás: Pásztor Tünde

Csülkös-babos lecsó patisszonnal

  1. Felrakjuk főni a megmosott csülköt. A főzővízbe tehetünk 1-2 babérlevelet, pár gerezd fokhagymát félbevágva, esetleg egy kis sót is. Egy-másfél órán át főzzük. Ekkor kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, és átrakjuk egy kis tepsibe. Meglocsoljuk másfél deci olajjal vagy olvasztott sertészsírral. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, dobunk mellé egy félbevágott, meghámozott vöröshagymát is. Alufóliával lezárjuk, és 160-170 fokos sütőben még legalább két órán át sütjük. Ha már megpuhult, levesszük a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és szépen megpirítjuk a pecsenyét.
  2. Amíg sül, elkészítjük a lecsót. A csülök főzőlevében megfőzzük a babot. Csíkokra vágjuk a füstölt szalonnát, kipirítjuk. Hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát. Ha már félig megpuhult, mehet hozzá a felcsíkozott paprika és a szintén hosszúkás darabokra metélt patisszon (ha elég zsenge, sem hámozni, sem kimagozni nem kell). Sózzuk, őrölt fekete borssal, zúzott fokhagymával és őrölt pirospaprikával fűszerezzük. Ha már majdnem készen van a lecsó, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a finomra vágott zeller zöldjét. A legvégén keverjük csak hozzá a megfőtt babot, és pár percig együtt rotyogtatjuk. A ropogósra sült csülökkel és friss kenyérrel tálaljuk.

Rakott, sült, olaszos – 10 zseniális lecsó recept

Csülök pékné módra

 

 

kaloria 880 CAL
ido 280 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink