Forrás: Pásztor Tünde

Csülkös-káposztás bableves

ÁZTATÁS: 1 éjszaka

Megkóstoljuk a füstölt csülköt, ha nagyon sós vagy túl erősen füstölt, akkor hideg vízbe áztatjuk pár órára. Beáztatjuk a babot is egy éjszakára. Másnap mind a két csülköt kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Kevés zsíron átlátszóra pároljuk a meghámozott, felkockázott vöröshagymákat. Lehúzzuk a lángról, hozzákeverünk egy-két evőkanál őrölt pirospaprikát. Pici vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a kétféle csülköt. Elkezdjük főzni fedő alatt. Figyeljük, mindig öntünk alá egy kis vizet, ha elfőne alóla. Közben a babot egy másik fazékban felrakjuk főni enyhén sós vízben.

A savanyú káposztát átmossuk, ha szükséges, és kicsit átvágjuk. Ha már kezd puhulni a hús, akkor hozzáadjuk a majdnem megfőtt babot a főzővizével együtt, a savanyú káposztát, a tárkonyt, ízesítjük egy kis őrölt köménnyel, és sózzuk, ha szükséges. Ügyelünk rá, hogy ne legyen túl hosszú a leve, akkor jó ez a leves, ha sűrű. Addig forraljuk, míg az összes alkotórésze meg nem puhul.

Majoránnás bableves

Rozmaringos gyöngybableves füstölt pulykahússal

Csomboros bableves húsos krumpligombóccal

 

kaloria 380 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink