Majoránnás bableves

  1. Feltesszük főni a babot sós vízben. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott zöldségeket. Közben odatesszük a rántást is. Egy serpenyőben egy kis vajon megfuttatjuk a lisztet, belerakjuk a két gerezd zúzott fokhagymát meg a csokornyi, apróra vágott friss majoránnát, és rövid ideig együtt pirítjuk. Utána lehúzzuk a tűzről, kevés hideg vízzel felöntjük. Belerakjuk a tejfölt, simára keverjük vele. Ha a levesben már minden zöldség megpuhult, hozzáöntjük a rántást, és pár percig együtt forraljuk.

TRÜKK

Ha nincs friss majoránnánk, használhatunk helyette oregánót is.

Kímélő bableves

Szilvás bableves

kaloria 390 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.