Forrás: Receptposta

Szilvás bableves

ÁZTATÁS: 1 éjszaka – ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – FŐZÉS: 1 óra – Hideg vízbe áztatjuk a babot előző nap, egyszer-kétszer átmossuk. Másnap átöblítjük, és gyengén sós vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, a főzőlevét félretesszük, mert még szükség lesz rá. Vajon vagy olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk egy evőkanál finomliszttel, és fölengedjük a bab főzőlevével vagy vízzel, csomómentesre keverjük. Végül annyi folyadékot adunk még hozzá, hogy összesen másfél liternyi legyen. Zúzott fokhagymával fűszerezzük, ízlés szerint cukorral vagy citromlével ízesítjük. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és mehet a levesbe a leszűrt babbal együtt. 10-15 perc alatt puhára összefőzzük, ha kell, ízesítjük. A főzőtejszínt egy kevés forró levessel elkeverjük, majd hozzáöntjük a kész ételhez.

kaloria 370 CAL
ido 565 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink