Csülök kreol módra
A sertéscsülköt megtisztítjuk, és előző este bepácoljuk, azaz bekenjük zúzott fokhagyma, köménymag, só és bors keverékével. Lefedjük, s legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap kizsírozzuk a tepsit. Feldaraboljuk, s
elterítjük benne a paprikát, a vöröshagymát és egy paradicsomot. Ráfektetjük a csülköt, s aláöntünk egy pohárnyi vizet. Alufóliával lefedve, 180 fokon 60-80
percig sütjük. Amikor kész, a zsírját leszűrjük.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a pecsenyezsír egy részén megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyem zöldjével ízesítjük. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, s épp csak összeforgatjuk vele.
Tálaláskor a ragut a szeletekre vágott csülökre halmozzuk. Steakburgonyát adunk hozzá köretnek.