ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc. – FŐZÉS: 2 óra. – A felkockázott hagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, kicsit összepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát, a kávéskanálnyi egész köményt. Rádobjuk a kicsontozott, nagyobb kockákra vágott húst. Visszarakjuk a tűzre, s addig sütjük kevergetve, míg kis kérget nem kapnak a húsdarabok. Sózzuk, öntünk alá pici vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell, időnként pótoljuk az elfőtt folyadékot. Ahogy puhul a hús, ügyelünk arra, hogy hosszabb legyen a szaftja a szokásosnál. Amikor már majdnem puha, hozzáöntjük a rizst, és kevergetve együtt főzzük – ha kell, mindig adunk hozzá egy kis vizet. Amikor a rizs is már félig megfőtt, hozzáöntjük a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. Tekerünk rá fekete borsot, rászórjuk a rozmaring leveleit, és együtt készre főzzük. Friss kenyeret és tejfölt adunk mellé.
Hozzávalók
4 személyre