Alaposan lesúroljuk a burgonyát, és sós vízben egészben előfőzzük. Ha hűlt, meghámozzuk, felkockázzuk. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, beletesszük jó szellősen a burgonyakockákat (ha szükséges, akkor két tepsiben sütjük, az a lényeg, hogy a kockák ne érjenek össze, így fognak szépen megpirulni). Olajjal meglocsoljuk, és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szépen meg nem pirul.
A húshoz a füstölt szalonnát felkockázzuk, egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és öt percig együtt dinszteljük. Rátesszük a felkockázott csülköt, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem kész, ízesítjük zúzott fokhagymával, majoránnával, és teljesen készre főzzük.
Tálalás előtt a csülköt összekeverjük a ropogósra sült burgonyával. Valami jófajta savanyúság jár mellé.