Felkockázzuk a húsos szalonnát, és egy nagy fazékban a zsíron kipirítjuk. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, két-három percig pirítjuk együtt. Beletesszük a nagyon apróra vágott paprikát és paradicsomot, és addig rotyogtatjuk együtt, míg jól be nem sűrűsödik ez az alap.
Belerakjuk a kockára vágott sertéshúst, és kevergetve addig pirítjuk, míg a húskockák minden oldala ki nem fehéredik. Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát, köményt és babért. Felöntjük az alaplével. Visszarakjuk a tűzhelyre, sózzuk, borsozzuk, addig főzzük, míg a csülök félig meg nem puhul.
Közben a leveszöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé) meghámozzuk, daraboljuk. Beleöntjük a levesbe, és tovább főzzük.
Ha már minden majdnem puha, hozzátesszük a meghámozott, felkockázott burgonyát is, és együtt készre főzzük.