Cukkinifelfújt gazdagon (tészta)
A túrót 3 evőkanálnyi vízzel, az olajjal és egy csipet sóval krémesre keverjük. A sütőporral elkevert lisztet a túróhoz adjuk, majd kézzel összegyúrjuk. A tésztát cipóvá formázzuk, és szobahőmérsékleten, konyha-ruhával letakarva kb. 20 percig pihentetjük. A liszttel meghintett deszkán kerekre nyújtott tésztával kibélelünk egy 26 cm átmérőjű felfújtformát, közben a szélén peremet húzunka tésztából.
Töltelék
A darált húst összekeverjük a kockákra vágott paprikával meg a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal és cayenne-i borssal fűszerezzük. A cukkiniket hosszában szeletekre vágjuk. A húsmasszából golyókat formázunk, majd mindegyiket egy-egy szelet cukkinibe csomagoljuk. A csomagokat szorosan egymás mellé állítgatjuk a tésztára.
Öntet
A krémsajtot kikeverjük a tojással. A kakukkfüvet leöblítjük, szárazra rázzuk, lecsipkedett levelét a krémsajtba keverjük. Az öntetet sóval, borssal fűszerezve
a cukkinira öntjük, majd a felfújtat a 175 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Kakukkfűvel megszórva tálaljuk.