Cukkinifelfújt gazdagon

Cukkinifelfújt gazdagon (tészta)

A túrót 3 evőkanálnyi vízzel, az olajjal és egy csipet sóval krémesre keverjük. A sütőporral elkevert lisztet a túróhoz adjuk, majd kézzel összegyúrjuk. A tésztát cipóvá formázzuk, és szobahőmérsékleten, konyha-ruhával letakarva kb. 20 percig pihentetjük. A liszttel meghintett deszkán kerekre nyújtott tésztával kibélelünk egy 26 cm átmérőjű felfújtformát, közben a szélén peremet húzunka tésztából.

Töltelék

A darált húst összekeverjük a kockákra vágott paprikával meg a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal és cayenne-i borssal fűszerezzük. A cukkiniket hosszában szeletekre vágjuk. A húsmasszából golyókat formázunk, majd mindegyiket egy-egy szelet cukkinibe csomagoljuk. A csomagokat szorosan egymás mellé állítgatjuk a tésztára.

Öntet

A krémsajtot kikeverjük a tojással. A kakukkfüvet leöblítjük, szárazra rázzuk, lecsipkedett levelét a krémsajtba keverjük. Az öntetet sóval, borssal fűszerezve
a cukkinira öntjük, majd a felfújtat a 175 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Kakukkfűvel megszórva tálaljuk.

kaloria 260 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Cukkinifelfújt gazdagon (tészta)

igény szerint vaj

ízlés szerint só

2 teáskanál sütőpor

16 dkg finomliszt

3 evőkanál étolaj

8 dkg tehéntúró

Töltelék

30 dkg cukkini

ízlés szerint cayenne-i bors

ízlés szerint őrölt bors

ízlés szerint só

2 gerezd fokhagyma

1 db paprika

35 dkg darált hús

Öntet

25 dkg krémsajt

3 db tojás

2-3 szál kakukkfű

ízlés szerint só

ízlés szerint őrölt bors

Ajánlataink