Forrás: Vidék íze/Lebhardt Ferenc

Cukkinikrémleves húsgolyókkal

A cukkinit meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy fej finomra aprított vöröshagymát kevés olajon megpárolunk, rádobjuk a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot meg a tárkonyt. Felöntjük vízzel, készre főzzük, majd belekeverjük a tejfölt és a levest leturmixoljuk.

A darált húst összekeverjük egy fej apróra vágott vöröshagymával, a tojással meg az áttört fokhagymával. Ízlés szerint sóval, borssal, római köménnyel fűszerezzük, majd kis golyókat formálunk belőle, és ezeket sós vízben készre főzzük.

Főételünknél egyszerűbbet nem is tudnék elképzelni: vetekszik egy rántotta nehézségi szintjével. Gondolom, most sokan megrémülnek a kihívástól! A csirkeszárny sokak kedvence, különösen, ha még jó fűszeres is. A cukkiniből válasszunk minél zsengébbeket, legfeljebb 20-25 centiseket. A köret ízesítését tetszés szerint variálhatjuk, de a szezámmag és a cukkini kifejezetten jó páros.

Zöldborsós cukkinikrém

Citromos cukkinikenyér

 

kaloria - CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze/Lebhardt Ferenc

Ajánlataink