Cukkinimártásban sült cannelloni
A vöröshagymát finomra vágjuk, és két evőkanál olajon
megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, sózzuk,
borozzuk, apróra vágott, friss oregánóval ízesítjük. A húst
saját levében megpároljuk, végül a zsírjára sütjük. A fűszeres darált húst kiskanál segítségével a nyers cannellonicsövekbe töltjük. A tésztát tűzálló tálba sorakoztatjuk. Egy kevés olajon megpirítjuk a lisztet. Felengedjük 1 dl fehérborral, 1 dl tejszínnel meg 1 dl vízzel, és az elkészült rántást simára keverjük. Beletesszük a cukkinit – amit előzőleg héjastól lereszeltünk –, majd ezzel a híg mártással nyakon öntjük a tálban várakozó tésztacsöveket.
Ráreszeljük a sajtot, fóliával letakarjuk, majd kb. 30 percig sütjük, amíg a tészta magába szívja a nedvességet és megpuhul. Ekkor levesszük a fóliát, és a tetejét szépen megpirítjuk.