Cukkinis sertésrolád
A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és az alsó harmadáig felvágjuk anélkül, hogy egészen átvágnánk. A vastagabb húsdarabot kihajtjuk, és az előbbi módon ismét bevágjuk. Folpack alatt kissé kiverjük, majd meghintjük sóval és frissen őrölt borssal. Egy vöröshagymát finomra vágunk, és megfonnyasztjuk egy evőkanál olajban. A paprikát apróra felkockázzuk, majd a hagymára dobjuk. A tojásokat kevés sóval és borssal kissé felverjük, a hagymás alaphoz keverjük, éppen csak rezgősre sütjük, és azonnal a húslap rövidebb oldalának felére kenjük.
A cukkinikat megmossuk, szárvégeit levágjuk, vágott felületüket összeillesztve a rántotta közepére fektetjük. A szabadon maradt húsrészt pedig betakarjuk a
kissé egymásra csúsztatott sonkaszeletekkel. A rántottás rész felől szorosan feltekerjük a húslapot, két végén összetűzzük, majd sonkaszerűen megkötözzük.
Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, minden oldalán megkapatjuk benne a húst, majd áttesszük egy méretének megfelelő sütőedénybe, és leöntjük a
forró olajjal. Mellédobjuk a karcsú gerezdekre vágott maradék hagymát, meg a félbevágott fokhagymát. A tetejét betakarjuk baconszeletekkel, azután ráöntjük a
bort, lefedjük, és 180 fokos sütőben 1 órát pároljuk. A megpuhult húst fedő nélkül aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt lebontjuk a cérnát és fél
cm vastag szeletekre vágjuk. Vegyes saláta kíséretében kínáljuk.