Cukkinivel és cheddar sajttal ízesített túrós lepény

Kivajazunk egy közepes méretű kerek piteformát.

A tésztát kinyújtjuk, ha szükséges, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy az oldalára is jusson.

Összekeverjük a túrót a két egész tojással, az apróra vágott fokhagymával és kaporral, valamint a centis kockákra felvágott cukkinivel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A nyers tészta alját meghintjük morzsával. Belekanalazzuk a tölteléket, majd a tetejébe nyomkodjuk a kis kockákra vágott sajtot.

160 fokos sütőbe toljuk, és elkezdjük sütni. Körülbelül félidőben kivesszük, és a szélén a tésztát alufóliával letakarjuk, hogy nehogy megégjen. Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, akkor már szépen lehet szeletelni.

Kelkáposztás húsos pite

 

kaloria 250 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink