Kelkáposztás húsos pite

Összemorzsoljuk a sütőporral elkevert lisztet a zsírral. Nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a bort, a sót és az egész tojást, összegyúrjuk. Ha szükséges, még egy kis vizet vagy lisztet adhatunk hozzá, jól gyúrható tésztát kell kapnunk a végén. Hagyjuk pihenni a tálban öt percig, majd enyhén lisztezett deszkán nem nagyon vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagy, kerek piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Berakjuk a fagyasztóba vagy a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Sós, szódabikarbónás vizet forralunk, és rövid ideig pároljuk benne a levelekre szedett kelt, éppcsak hogy a nyersessége eltűnjék. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

Egy serpenyőben nagy lángon, kevés zsiradékon megpirítjuk a darált húst. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a kis kockára vágott kápiapaprikát, a felaprított csiperkét, valamint az összevágott petrezselyem zöldjét is, sózzuk, borsozzuk, és legalább negyedórán át pároljuk.

Elővesszük a tésztával kibélelt piteformát. Az alját vastagon kirakjuk a kihűlt kellevelek felével. Rákanalazzuk a tölteléket. A tetejére ismét vastag réteg kellevél jön. 175 fokra felmelegített sütőbe toljuk, és egy órán át sütjük. Ha nagyon megpirul a teteje, akkor tálalás előtt majd kidobjuk a sötétre sült leveleket, de át kell sütni. (Ha szimpatikusabb, akkor letakarhatjuk alufóliával is sütés közben.)

Rókagombás lepény

kaloria 420 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.