Rókagombás lepény

A kinyújtott tésztával kibélelünk egy 22 cm átmérőjű kerek tortaformát úgy, hogy pereme is legyen. Berakjuk a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a tölteléket. A paprikát kicsumázzuk, nagyobb kockákra vágjuk, a padlizsánt és a cukkinit héjastul szintén felkockázzuk.

A lila hagymát vékony negyedkarikákra metéljük. Egy-két evőkanálnyi zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben, beledobjuk a zöldségeket, és só nélkül kevergetve roppanósra pirítjuk. A kétféle gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és az utolsó egy-két percre hozzádobjuk a párolt zöldségekhez.

A tésztára sütőpapírt fektetünk, arra nehezéket rakunk, és 200 fokos sütőben 10 percig elősütjük. Utána kivesszük, belekanalazzuk a párolt zöldségeket. A három egész tojást kikeverjük a tejszínnel, ha szárított fűszereket használunk, hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a zöldségekre.

Ha friss zöld fűszert használunk, akkor ráfektetjük a tetejére. 180 fokon készre sütjük.

TRÜKK

Ha nem kapunk rókagombát, használhatunk helyette más friss erdei gombát vagy egy marék szárítottat, persze azt előre be kell áztatni langyos vízbe.

Elzászi lepény gombával, karamellizált hagymával és őszibarackkal

kaloria 390 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink