Currys csirke őszibarackkal snidlinges hajdinakásával

Csíkokra vágjuk a húst, összekeverjük a római köménnyel, a curry-fűszerkeverékkel és egy-két evőkanál olívaolajjal. Hagyjuk kicsit állni.

Az összes zöldséget megmossuk, megszárítjuk, nagyjából egyforma darabokra vágjuk. Egy serpenyőben egy-két evőkanál olívaolajat forrósítunk, és megsütjük benne a befűszerezett húst. Ha már félig puha, rádobjuk az összevágott vöröshagymát, angol zellert, paprikát meg a felkarikázott csilipaprikát. Pár percig sütjük együtt, sózzuk, borsozzuk, végül hozzákeverjük a csíkokra vágott vagy elmorzsolt bazsalikomot és a meghámozott, cikkekre vagy kockákra vágott barackot. Pár percig együtt rotyogtatjuk.

Több vízben megmossuk a hajdinát. Lábasba szórjuk, öntünk rá annyi vizet, amennyi épp ellepi. Sózzuk, és elkezdjük főzni. Hozzákeverjük az összevágott snidlinget is. Forrás után öt perc múlva elzárjuk alatta a tüzet. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy a saját gőzében megpuhuljon.

Cukkinis-hagymás csirkeragu

kaloria 520 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.