Centi vastag szeletekre vágjuk a csirkemellet. Nem kell kiveregetni. Sóval, borssal és curryvel bedörzsöljük, hagyjuk állni, amíg elkészítjük a zöldségragut. A fagyasztott borsót kevés sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük. Tulajdonképpen csak fel kell forrósítani. Egy serpenyőben megmelegítünk egy evőkanálnyi zsiradékot, és megpároljuk rajta a vékony karikákra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott pritaminparikát, végül az összevágott mentaleveleket. Sózzuk, durvára tört borssal megszórjuk. Végül egy másik serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, és közepes lángon, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük a befűszerezett hússzeleteket. Ha nagyobb étkűeknek tálaljuk, bármilyen egyszerű köretet adhatunk még mellé (párolt rizst, sült burgonyát stb.) . – (A hozzávalók ára négy személyre, 2014 októberi árakon: 1700 Ft)
Hozzávalók
4 személyre