Forrás: Pásztor Tünde

Currys jérce ananászon sütve

Currys jérce ananászon sütve

A curryport és a fűszereket összekeverjük körülbelül egy
evőkanálnyi sóval. (A só mennyisége attól függ, hogy mekkora a jércénk – vigyázzunk, hogy ne sózzuk el!) Az egész madarat kívül-belül befűszerezzük, és félretesszük. Az ananászt meghámozzuk, kivágjuk a középső, torzsás részét, azután ujjnyi vastag karikákra szeleteljük. Az ananászszeleteket egy kiolajozott tepsibe tesszük, és ráültetjük a fűszeres csirkét. 140-150 fokos sütőben körülbelül másfél óra alatt megsütjük, miközben gondosan locsolgatjuk a tepsiben keletkező pecsenyelével. Az elkészült csirkét pár percig pihentetjük, azután feldaraboljuk és tálra tesszük. Remekül illik hozzá a vele sült ananásszal megbolondított mazsolás rizs.

kaloria 310 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.