Currys szűzpecsenye sült almával
A szűzpecsenyéket megtűzdelem a fokhagymagerezdekkel és meglocsolom 2 evőkanál olajjal. Sózom, borsozom, azután olajjal kikent tepsire
helyezem. A curryport összekeverem az olvasztott
vajjal meg a lime levével. Az így készült páclé felével meglocsolom a húst, a többit félreteszem. Az almát megtisztítom, gerezdekre vágom. Keverőtálba rakom, és 1 fej vöröshagymát aprózok rá. A kimaradt currys vajhoz mézet keverek, majd az almához adva az egészet
összeforgatom, és a pecsenye köré öntöm. Fóliával letakarom, és előmelegített sütőben megsütöm. Amikor elkészült, a húsokat és az almát egy tűzálló tálba kiszedem. A pecsenyelébe beleteszem a felaprózott
chili paprikát (magja nélkül), tejszínt és fehérbort öntök alá, azután felforralom, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
Ezzel a mártással tálalom a felszeletelt pecsenyét.