Nagy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a cukorral. Rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a langyos vizet, és fakanállal átkeverjük, hogy mindenhol elég nedves legyen a liszt. Ráhúzunk egy nejlonzacskót, és hagyjuk állni 12-24 órán át.
Állás közben a tészta nagyon el fog folyósodni, de ez nem baj. Egy kerek tűzálló tálat sütőpapírral kibélelünk. Erősen lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, átgyúrjuk, és mintha egy nagy zsemlét formáznánk, alulra behajtogatjuk a ragacsos alapanyagot. Belerakjuk a papírral bélelt tálba, és a hűtőszekrénybe tesszük. Ott pár óra alatt a másfélszeresére kel. Ekkor kivesszük, átrakjuk a hideg sütőbe egy középre állított rácsra. Bekapcsoljuk a sütőt 250 fokra. Amikor a sütő elérte ezt a hőmérsékletet, és szépen felhúzta a kenyeret, akkor csökkenthetjük 200 fokra. A sütési idő erősen függ attól, hogy a sütő milyen gyorsan éri el a magas hőmérsékletet, de körülbelül másfél óra alatt sül át a vekni.