Dagasztás nélküli magos barna kenyér

Összekeverjük a kétféle lisztet a lenmaggal, a napraforgómaggal, a köménnyel, a sóval. Körülbelül fél deci langyos vízben feloldjuk az evőkanálnyi mézet, ráöntjük a keverékre, majd a maradék langyos vizet is hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztővel együtt. Fakanállal elkeverjük, hogy mindenütt egyenletesen nedves legyen. Ráhúzunk a tálra egy nagy nejlont, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni legalább 12 órát (maximum 24-et).

Ez idő alatt sokkal lágyabb lesz a tészta, mint a keveréskor volt, de a magok miatt nem fog elfolyósodni. Lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk (ragadni fog, de ez nem baj). Hosszúkás hurkát formázunk belőle, kicsit megcsavarjuk a hossztengelye körül, és sütőpapírral bélelt hosszúkás sütőformába fektetjük. Tiszta ruhával letakarjuk, és hagyjuk ismét a másfél-kétszeresére megkelni. Közben 240- 250 fokra felforrósítjuk a sütőt. Betoljuk a veknit, és elkezdjük sütni. Körülbelül tíz perc múlva csökkentjük a hőmérsékletet 200 fokra. Jó félóra múlva rácsra borítjuk (ekkor még nem sült át, de már összeállt a tészta), lehúzzuk róla a papírt, csupaszon visszarakjuk a sütő rácsára, és így sütjük készre.

kaloria 130 CAL
ido 1500 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.