Darázsfészek

A tésztához a lisztet robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Fél deci tejet meglangyosítunk, és egy teáskanál cukrot szórunk bele. Az élesztőt belemorzsoljuk, és langyos helyen hagyjuk felfutni.

A liszt közepébe mélyedést készítünk, és minden hozzávalót beleteszünk, a felfuttatott élesztőt is. A géppel alaposan kidagasztjuk. Ruganyos tésztát kell kapnunk. Lisztezett kelesztőtálba tesszük, és körülbelül másfél óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A krémhez a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

Ha a tészta megkelt, lisztezett munkafelületre borítjuk, és körülbelül fél centi vastagra nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a krémet, rászórjuk a kókuszreszeléket, és szorosan feltekerjük.

Kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk a hengert, majd szorosan egymás mellé rakosgatjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és ismét hagyjuk kelni fél órán át.

Végül 180 fokra előmelegített tepsibe toljuk, és 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük. Az öntethez a tejet a vaníliás cukorral együtt meglangyosítjuk, és meglocsoljuk vele a megsült tésztát. Pár percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tészta magába szívja a vaníliás tejet.

Gesztenyés kuglóf

kaloria - CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.