Gesztenyés kuglóf

Összekeverjük a cukrozott gesztenyemasszát az apró darabokra vágott cukrozott gesztenyével, az őrölt fahéjjal és a borral. Beledolgozzuk a négy tojássárgáját és a tejszínt.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd több adagban összekeverjük a gesztenyés masszával, végül pedig eloszlatjuk benne a tojáshabot.

Kis kuglófformákba töltjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kifordítjuk, rácson kihűtjük. Csupaszon is finom, egy adag tejszínhabbal, de bevonhatjuk olvasztott ét- és fehér csokival is.

Gesztenyés bukta rumos vaníliamártással

kaloria 190 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink