Gesztenyés bukta rumos vaníliamártással

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – KELESZTÉS: 40 perc – SÜTÉS: 30 perc –

Elkészítjük a tölteléket: habot verünk a fehérjékből, majd több kis részletben hozzádolgozzuk a gesztenyepüréhez az evőkanálnyi rummal együtt. Kivajazunk egy nagy, kerek, kapcsos tortaformát.

A tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán nem túl vékonyra nyújtjuk. Négyzetekre vágjuk. Mindegyikre rakunk egy-egy evőkanál gesztenyés tölteléket. Összehajtjuk, buktává formázzuk.

A maradék vajat megolvasztjuk. Egyesével megmártjuk benne a buktákat, és belesorakoztatjuk a kerek formába úgy, hogy a hajtások lefelé nézzenek. Nem baj, ha marad egy kis hely közöttük, úgyis meg fognak dagadni. Letakarjuk, ismét hagyjuk kelni.

Utána 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül félóra alatt megsütjük.

Elkészítjük a mártást: felforraljuk a tejet a kikapart vaníliamagokkal (beledobjuk a hüvelyt is), hagyjuk kicsit kihűlni. A sárgájákat csomómentesre keverjük a tejszínnel, a keményítővel és a cukorral.

Gőz fölött elkezdjük sűríteni, közben fokozatosan adjuk hozzá az átszűrt vaníliás tejet. Ha már kellően besűrűsödött, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a rumot.

Édes tejszínes kalácstészta

Habos mákos tészta

kaloria 240 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.