Datolya kecskesajttal töltve, baconnel sütve, zöld almás salátával

Hosszában felhasítjuk a datolyaszemeket, mindegyikbe beledugunk egy-egy darabka sajtot. A baconszeleteket hosszában elfelezzük, majd a töltött datolyákat becsavarjuk egy-egy szalonnacsíkba. Fogvájóval megtűzzük a kis csomagokat. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 190 fokos sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a szalonnaburok ropogósra nem pirul.

Megmossuk az almát, szárazra töröljük. Kivágjuk a csutkát, a gyümölcshúst vékony szeletekre vágjuk. A paprikákat vékonyan felcsíkozzuk. Mindezt összeforgatjuk a salátakeverékkel és a dióval. Tálalás előtt tálra tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, megszórjuk pici sóval. Köré rendezzük a baconös sült datolyát.

Libamájpaté sült fügével

kaloria - CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

18-20 mag nélküli datolya

10 dkg kemény vagy félkemény kecskesajt

10 szelet bacon

1 csomag salátakeverék

2 zöld alma

1 marék dió

1 teáskanál olívaolaj

1 teáskanál balzsamecet

fél-fél piros, sárga és zöld kaliforniai paprika

Ajánlataink