Datolyás tortalap
Kétféle lapot sütök a tortához, egy datolyást és egy piskótalapot körülbelül 26 cm-es tortaformában.
A datolyát kimagozom, darabokra vágom. A diót és a
morzsát összekeverem, és apránként (nehogy összetapadjon) hozzákeverem a datolyát is. A tojásfehérjét kemény habbá verem a cukorral, és óvatosan a datolyás dióhoz keverem. A masszát vajjal kikent és kilisztezett formába teszem, és 200 fokra előmelegített sütőben kisütöm.
Piskótalap
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá
verem. Belekeverem a tojások sárgáját meg a sütőporral
elkevert lisztet, majd a tésztát kivajazott és kilisztezett
tortaformába töltöm, és a 200 fokra előmelegített sütőben
megsütöm.
Krém
Elkeverem a pudingport a cukorral, azután a kávéval elvegyített tejjel felfőzöm. A vajat habosra kikeverem, s a kihűlt pudinggal apránként jól összekeverem.
A két tortalapot keresztben kettévágom. A 4 lapot rétegezve (az alsó és harmadik lap datolyás) megkenem a
krémmel.
Máz
Végül a tortát csokoládémázzal bevonom, és hosszúkás datolyadarabokkal díszítem.