Megmossuk a pulykahúst, felrakjuk főni bő hideg vízben. Mellérakjuk a felszeletelt fokhagymát, a cikkekre vágott vöröshagymát, a babérleveleket, pár szem borsot, sózzuk. Ha már késznek ítéljük a húst, kiszedjük, átrakjuk egy kicsi, kiolajozott tepsibe. 190 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg szépen meg nem pirul a teteje.
A lencsét megmossuk, egy lábasba rakjuk. Hozzáöntünk annyit a pulyka főzővizéből, hogy jól ellepje. Mellédobjuk a citromot, sózzuk, és puhára főzzük. Ha kész, borsozzuk, és merülőmixerrel kicsit áttörjük, hogy főzelékszerű legyen az állaga. Hozzákeverjük a tormát, pici citromlével savanyítjuk. Ezzel a pikáns pürével tálaljuk a sült pulykacombot.
Göngyölt báránylapocka lencsével, padlizsánnal, sült paprikával