Göngyölt báránylapocka lencsével, padlizsánnal, sült paprikával

A báránylapockát kicsontozzuk, kiterítjük, sózzuk, majd szorosan föltekerjük. Hajszálvékonyra vágott szalonnaszeletekkel körbetekerjük. Szorosan fóliába csavarjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. A fóliából kicsomagolva, óvatosan forgatva forró serpenyőben körbepirítjuk. Sütőedénybe rakjuk, és 140 fokos sütőben – időnként megforgatva – két órán át sütjük. A lencsét éjszakára beáztatjuk, majd sós vízben babérlevéllel megfőzzük.

A padlizsánt megszurkáljuk, 140 fokos sütőben 25 percig sütjük. Meghámozzuk, 1,5 centis kockákra vágjuk. A paprikát 220 fokos sütőben sütjük 15-20 percig, időnként megforgatva. Berakjuk egy tálba, szorosan lefedjük. Mikor kihűlt, lehúzzuk a héját, kikaparjuk a magokat, és a padlizsánhoz hasonlóan kockára vágjuk. Az újhagyma fehér részét egycentis karikára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a paprikát, a padlizsánt, egy gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk-borsozzuk. 2-3 percig pirítjuk, végül hozzáadjuk az újhagyma vékony karikára vágott zöldjét is. Az elkészült bárányt fölszeleteljük. Tálaláskor a lencse kerül először a tányérra, majd ráhalmozzuk a zöldséges ragut, végül a tetejére tesszük a fölszeletelt húst.

kaloria 710 CAL
ido 230 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.