Forrás: Pásztor Tünde

Derített gulyásleves

Derített gulyásleves

A nagyobb kockákra vágott marhahúst hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott répaféléket, valamint a cikkekre vágott zellert. Sóval, egész köménnyel és fokhagymával fűszerezve a levest lassú tűzön, gyöngyözve főzzük.
Amikor a hús már majdnem puha, a zsiradékon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, adunk hozzá egy keveset a levesből, majd az egészet visszaöntjük a fazékba. Még egyszer összeforraljuk, s már kész is a levesünk, amely azért „derített”, mert olyan tiszta lesz, mint a húsleves, az íze azonban olyan, mint a gulyáslevesé.

kaloria 280 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink