Dióhabos sütemény

Vámosi Jánosné (Kimle) gyakran készíti családjának az alábbi süteményt. Nagyon ízlik mindenkinek, de főleg az unokáinak.

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Egy kisebb részét, körülbelül a harmadát lecsípjük belőle, berakjuk a hűtőbe, a többit vékonyra kisodorjuk.

Egy nagy, papírral bélelt vagy kizsírozott gáztepsibe tesszük, gazdagon megkenjük lekvárral. A tojásfehérjéket a cukorral fényes, kemény habbá verjük, beleforgatjuk a diót, és a lekváros tésztára simítjuk. A tetejére reszeljük a félretett kis darab tésztát. Forró sütőben sütjük. Ha kihűlt, nagyobb kockákra vágjuk.

TRÜKK

A darált dió helyett használhatunk kókuszreszeléket is, úgyis nagyon finom ez a sütemény.

Diós-ribizlilekváros szelet

Nagyon finom diós süti

kaloria 260 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

A tésztához:

4 tojássárgája

20 dkg cukor

1 vaníliás cukor

reszelt citromhéj

20 dkg vaj

40 dkg liszt

1 csomag sütőpor

A rakományhoz:

30 dkg sárgabaracklekvár

4 tojásfehérje

20 dkg cukor

15 dkg darált dió

Ajánlataink