Diókrémes rácsos sütemény

ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc
PIHENTETÉS: 1 óra
SÜTÉS: 40 perc

Összemorzsoljuk a sóval elkevert lisztet a jéghideg vajjal. Utána hozzákeverjük a kétféle cukrot, és összegyúrjuk a tojássárgájával.

Hagyjuk pihenni pár percig. Két részre osztjuk. A nagyobbikat vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 28×32-es, szögletes tepsit. Hideg helyen pihentetjük egy órát.

Megkenjük a lekvárral viszonylag vastagon. A darált diót elkeverjük két egész tojással, a vaníliás cukorral és a porcukorral, ezt rákenjük a lekvár tetejére.

A maradék tésztából rácsot gyúrunk, és kirakjuk vele a tetejét. Felvert tojással lekenjük, 180 fokos sütőben sütjük.

Zsuzsa néni káposztája

kaloria 240 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.