Diós-mandulás gombafasírt zöldborsós karfiolrizzsel

Megpucoljuk, összevágjuk a gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát, pár evőkanálnyi olívaolajon mindezt együtt addig sütjük, míg az összes levét el nem fövi.

A diót, a mandulát, a sörélesztőpelyhet aprítógépben durvára morzsásítjuk. Összekeverjük a kihűlt gombapéppel, beleforgatjuk a nyílgyökérlisztet, az összevágott petrezselyem zöldjét, fűszerezzük. Jól összegyúrjuk. Végül vizes kézzel kis fasírtokat formázunk.

gy nagy tepsibe sütőpapírt fektetünk, lekenjük olívaolajjal. Ráfektetjük a laposra nyomkodott fasírtokat. Olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. Félidőben megforgatjuk.

Nagyon kicsi rózsákra szedjük a karfiolt. Aprítógépben rizsszemnyi méretűre morzsásítjuk (több rövid nyomással). Olívaolajat forrósítunk egy jó nagy serpenyőben, és kevergetve, nagy lángon, só nélkül megsütjük benne a karfiol felét. Ugyanezt megismételjük a másik felével is.

Egy tálba kotorjuk mind a két adagot, majd a serpenyőben megpároljuk a borsót is, összeforgatjuk a karfiollal. Csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk, mert levet ereszt. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemlevéllel.

Vegán tikka masala

 

kaloria 330 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.