Forrás: Lapos Rebeka

Vegán tikka masala

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a felforrósított kókuszzsíron közepes lángon megdinszteljük. A fokhagymát megtisztítjuk és áttörjük, a vöröshagymához adjuk. Egy percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt gyömbért és a köményt. Egy-két percig folyamatosan kevergetve hagyjuk illatozni, majd hozzádöntjük az aprított paradicsomot is. Miután egyet rottyan, botmixerrel simára pépesítjük. A karfiolt megmossuk, és apró, 2 cm-es rózsákra vágjuk. A szószba keverjük, és 10-15 percig lefedve gyöngyöztetjük, amíg a karfiol meg nem puhul. Vigyázunk, hogy csak roppanós legyen, ne főjön túl. Ezután hozzáadjuk a további fűszereket: a garam masalát, a kurkumát, a fahéjat, a currypasztát vagy a csiliport, illetve a koriandert, ízlés szerint sózzuk. Alaposan megkeverjük, és további 10 percig forraljuk fedő nélkül, amíg szépen be nem sűrűsödik. Friss korianderrel megszórva, rizzsel tálaljuk.

TRÜKK Ha nem fontos, hogy ne legyen benne semmi állati eredetű, akkor adhatunk mellé sűrű görög joghurtot, nagyon jól illik hozzá.

Csirketikka

Indiai pácolt hal citromfűmártással

kaloria 180 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Lapos Rebeka
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.